FANDOM


Ga terug naar alle programma's

Tijdlijn
... 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 ...
Seizoen 1: onbekend
Pagina Programma NoIntroductionPic
'New Tricks (werktitel)' is een Vlaamse politieserie over serieuze zaken maar met een lichtvoetige twist, gebaseerd op de BBC-reeks New Tricks uit het Verenigd Koninkrijk.


'New Tricks (werktitel)' (waarvoor voorlopig nog geen titel bekend is) is een nieuwe Vlaamse politieserie over serieuze zaken maar met een lichtvoetige twist, gebaseerd op de BBC-reeks 'New Tricks'. De hoofdrollen worden vertolkt door Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes.

In het verhaal staan drie politierechercheurs op hun retour centraal. Vijftigplussers waar de politietop geen raad mee weet en die in de cel 'onopgeloste misdaden' worden gedropt. De leiding van het team komt in handen van een ambitieuze vrouwelijke politiecommissaris. Echt blij is ze aanvankelijk niet. Deze opdracht is voor haar niet meer dan een zoethoudertje, een compensatie omdat ze een beloofde promotie niet krijgt. Hoewel er van de cel geen resultaten worden verwacht, bewijzen deze underdogs van de federale politie dat ze nog lang niet uitgeblust zijn. Week na week brengen ze onopgeloste zaken opnieuw tot leven. Met oude en nieuwe technieken, niet altijd volgens het boekje, maar wel met resultaat!

Showrunner en hoofdscenarist is Philippe De Schepper, de creatieveling die reeds zijn stempel drukte op Vermist, Dubbelleven en Eigen Kweek. Philippe zal er over waken dat de verhalen, die geadapteerd worden van de BBC-serie New Tricks, een eigenheid krijgen.

Het is fijn dat Warner mij gevraagd heeft om één van hun meest succesvolle Britse reeksen te adapteren. De eerste keer keer dat ik zoiets doe, en ook mijn eerste serie voor VTM. Ik probeer de focus van de orginele serie te behouden: de hoofdpersonages, de aparte maar grappige manier waarmee ze met elkaar omgaan. Ik ben dan ook zeer blij dat ik kan rekenen op de steun van mijn vaste partner in crime, regisseur Joël Vanhoebrouck. We hebben een leuke cast kunnen samenbrengen, en ik kijk dan ook vol verwachting het eindresultaat tegemoet.
—Philippe De Schepper, showrunner
After 11 successful series of 'New Tricks' on the BBC we are very excited to see Blazhoffski start filming on a brand new Belgian version of the show. We wish them every success and hope that both they and their audience have as much fun as we do. Having seen the casting line-up and the scripts and having met the team I know that they have a hit on their hands.
—Richard Burrell, uitvoerend producent drama, Wall to Wall
Vertaling:
Na 11 succesvolle seizoen van 'New Tricks' op BBC, zijn we enorm blij dat Blazhoffski een nieuwe Belgische versie van de serie aan het maken is. We wensen ze alle succes toe en we hopen dat zowel zij als hun publiek evenveel pret heeft als wij. Nadat we de castings hebben meegemaakt, de scripts gezien hebben en het team ontmoet hebben, weet ik dat ze een hit in hun handen hebben.
—Richard Burrell, uitvoerend producent drama, Wall to WallBarbara SarafianVic De WachterKarel VingerhoetsJappe Claes
V.l.n.r.: Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes, de vier hoofdrolspelers

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.