FANDOM


Elke woensdag om 22u35

  • woensdag 6 november 2013 - heden

Vroeger verliep een ceremonie na een overlijden eenvoudig en voorspelbaar: eerst de mis, dan de begrafenis op het kerkhof en als afsluiter de koffietafel of een drink. Begrafenissen anno 2013 zien er vaak helemaal anders uit. Gezichtsmaskers, gepersonaliseerde doodskisten of zelfs een tatoeage met de assen van een dierbare, begrafenisondernemers moeten vandaag van alle markten thuis zijn.

  • woensdag 6 november 2013

Op 22 november zal het 50 jaar geleden zijn dat John Fitzgerald Kennedy werd doodgeschoten in Dallas. JFK zal zonder twijfel worden herdacht als één van de meest iconische Amerikaanse presidenten ooit. 'Telefacts Laat' gaat dieper in op het amoureuze parcours van JFK, die zichzelf verschillende keren bijna politiek had vermoord door in bed te duiken met foute en gevaarlijke vrouwen. De bekendste affaire van JFK is Marilyn Monroe. Haar versie van 'Happy Birthday, Mr President' is legendarisch. Maar zij was maar een van de tientallen vrouwen met wie hij zijn vrouw Jacky bedroog.

  • woensdag 13 november 2013
Telefacts Laat S01 E03

Eind jaren 80 kon slaagden enkele westerse cameraploegen erin om, na de omverwerping van het Ceausescu-regime, hartverscheurende beelden te maken in enkele Roemeense weeshuizen. De wereld was in shock door de aanblik van ondervoede babys en kleutertjes, vaak vastgeketend aan hun bed. Driehonderd van deze kinderen kregen in Groot-Brittannië een kans op een nieuw leven. Velen onder hen waren geen echte wezen, maar kinderen waarvan de ouders te arm waren om ervoor te zorgen.

  • woensdag 27 november 2013

Hsaio Hung Pai, een Taiwanees-Britse onderzoeksjournaliste, werkte wekenlang undercover als poetsvrouw in een illegaal Chinees bordeel in een buitenwijk van Londen. Al die tijd filmde ze met een verborgen camera, verstopt in haar bril. Nooit eerder werd de rauwe realiteit van de illegale prostitutie zo in beeld gebracht.

  • woensdag 4 december 2013

Een terugblik op het leven van Nelson Mandela. Met hem verdwijnt een van de meest iconische figuren uit de wereldgeschiedenis. Mandela zelf sprak ooit de volgende woorden: 'De dood is onvermijdelijk. Als een man zijn plicht heeft gedaan ten opzichte van zijn volk en zijn land, dan kan hij in vrede rusten. Ik geloof dat ik op dat vlak alles heb gedaan wat in mijn mogelijkheid lag.' Speciaal voor 'Telefacts Laat' sprak Karl Symons in Zuid-Afrika met twee mensen die Mandela persoonlijk zeer goed kenden: zijn vriend Amed Kathrada met wie hij in de gevangenis van Robbeneiland zat en documentairemaker Jo Menell, de enige die de biografie van Mandela mocht verfilmen.

  • zaterdag 7 december 2013
  • woensdag 11 december 2013

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.